Pobuna u Čileu // prezentacija + diskusija

Četvrtak
23.januar 2020.

19:00h
@ Rizom /ns
—————–––

U četvrtak, 23.januara drugarice iz Čilea – reporterke haosa, koje deluju kroz Radio Rara Señal (https://raraenvivo.wordpress.com/) predstaviće nam tamošnje aktuelne političko-društvene procese u vezi sa antiautoritarnim protestima koji su pokrenuti pre nekoliko meseci.

18. oktobra 2019. godine “jaguar Latinske Amerike” se probudio: ljudi iz svih sfera društva okupili su se kako bi protestovali protiv mera štednje, borili se protiv policijske represije, uništili simbole kapitalizma i prkosili vojnoj okupaciji koja podseća na godine diktature. Do danas, nakon neutvrđenog broja mrtvih i povređenih, normalan život se nije vratio u Čile.

Radio Rara Señal od 20. oktobra 2019. emituje informacije o celom procesu putem emisije “Reporteri haosa”. Njihovo predstavljanje stanja u Čileu započeće pregledom okolnosti koje su dovele do revolta, organizacije, otpora i represije. Prikazaće nam proces te društvene pobune kroz pregled borbi, represije, simbola i emocija, ispričati kako, kao anarhisti, analiziraju taj proces i dati primere organizovanog otpora neoliberalizmu.

“Rara Señal je anarhofeministički i antikolonijalistički radio – izgradile su ga žene, lezbejke, trans i nebinarne osobe koje potiču iz luka, komšiluka, brda – mi smo migranti/ce i južnoamerikanci/ke koji se okupacijom elektromagnetnog prostora udružuju u zaveri protiv kapitalističkog heteropatrijarhata i njegovih oblika dominacije.”

// Predstavljanje i diskusija će biti na engleskom jeziku.

This entry was posted in desavanja, General. Bookmark the permalink.